Последно раздаване. Нинова ударно сменя шефове на държавни фирми

Конкурсите обявени на 1 юли, само три дни се подават документи

Последно раздаване. Нинова ударно сменя шефове на държавни фирми | StandartNews.com

Кабинетът е в оставка, но в 12 без 5 се сменят шефове на стратегически държавни компании към Министерството на икономиката. Това са ВМЗ - Сопот, "Кинтекс" и "Ел Би Булгарикум", които са под шапката на Държавната консолидационна компания. Срокът отново е три дни, като конкурсите са обявени на 1 юли, в петък, пише 24 часа..

Дни по-рано - на 27 юни, бяха обявени конкурси за нови шефове в ДКК, Национална компания "Индустриални зони" и Българската агенция за експортно застраховане. Срокът за подаване на документи отново беше три дни. Информация за кандидатите, взели участие в конкурса, обаче не е публикувана публично след изтичането на срока.

За оръжейния търговец "Кинтекс" се търсят трима членове на Съвета на директорите - представители на държавата. В момента компанията се управлява от Александър Павлов, избран на 21 юни, заедно и поотделно с Валери Гроздев. Той пък е посочен за представител на държавата и директор на мястото на Александър Михайлов, който беше освободен в началото на май.

Конкурсът във ВМЗ е само за един представител на държавата. Там отново бяха извършени смени през последните 6 месеца - още през февруари Корнелия Нинова уволни Иван Гецов и назначи Иван Стоенчев. Четири месеца по-късно обаче Стоенчев също беше освободен заедно с останалите членове на борда, а скандалите около ВПК завода не спират.

В "Ел Би Булгарикум" се търсят трима членове на борда, от които двама са представители на държавата. През април от Съвета на директорите бяха освободени Боян Милушев, Николай Кошутански и Десислава Христова. На тяхно място временно управляват Пламен Пувков, Гергана Карааланова и Светлана Минкова-Фахриева. Нещо повече – мандатът на ново ръководство е удължен на 5 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай