Последни новини за 18-годишния шофьор, убил двама на тротоара

Досъдебното производство по случая е образувано на 08.05.2023 г.

Последни новини за 18-годишния шофьор, убил двама на тротоара | StandartNews.com

Шофьорът, който помете мъж и жена миналата нощ в София, е дал доброволно кръвна проба, съобщава БНТ.

Пробата е дадена във ВМА, като резултатът се очаква да стане ясен до дни. Шофьорът е 18-годишен и има шофьорска книжка от февруари.

При катастрофата загинаха двама - мъж на 22 години, а самоличността на втората жертва беше установена днес следобед - жена на 24 години.

Разследващите са иззели запис от камери за видеонаблюдение, от който е видно, че автомобилът на шофьора се е движил с много висока скорост, но с каква точно - тепърва ще се установи.

От записа се вижда, че колата преминава по пътя като удря и двамата пешеходци.

Тялото на една от жертвите е било влачено около 300 метра. След това колата се удря в стълб и се подпира в таксиметров автомобил.

Междувременно стана ясно, че във връзка с пътнотранспортното произшествие Софийска градска прокуратура (СГП) е привлякла като обвиняем 18-годишния А. А. и го е задържала за срок до 72 часа.

Досъдебното производство по случая е образувано на 08.05.2023 г. в условията на неотложност и се води в Сектор „Разследване на транспортни престъпления“ към Отдел „Разследване“ при СДВР под ръководството и надзора на СГП.

В началния етап на разследването са събрани доказателства, които наблюдаващият прокурор е оценил като достатъчни, за да се направи обоснован извод, че на 08.05.2023 г. около 00:15 ч. в гр. София при управление на лек автомобил по бул. „Сливница“ с посока на движение от ул. „Мелник“ към бул. „Константин Величков“ и в района на кръстовището с ул. „Русе“, А. А. е нарушил правилата за движението по пътищата, като, движейки се с несъобразена скорост, не пропуснал пресичащите по обозначена пешеходна пътека Я. С., на 22 години, и А. М., на 24 години, и е реализирал пътнотранспортно произшествие, в резултат на което по непредпазливост причинил смъртта на двамата пешеходци.

А. А. е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 343, ал. 3, б. „б“, пр. 1 във вр. с ал. 1, б. „в“, пр. 1 във вр. с чл. 342, ал. 1, пр. 3 от НК.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан с мярка за процесуална принуда за срок до 72 часа.

Предстои СГП да внесе искане в Софийски градски съд за вземане спрямо обвиняемия на мярка за неотклонение задържане под стража.

Разследването по случая продължава с разпити на свидетели, извършване на необходимите експертизи, както и на други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая в съответствие с изискванията на закона.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай