Портних го каза. Кой е виновен за забавените ремонти във Варна

Друг проблем, който той описа, е че липсва информация за подземната инфраструктура

Портних го каза. Кой е виновен за забавените ремонти във Варна | StandartNews.com

Правителството на ПП и ВиК са виновни за забавените ремонти по улиците във Варна. Това стана ясно от думите на кмета на града Иван Портних, който днес даде брифинг с актуална информация за ремонтите в морската столица, чийто мащаб и темпове изнервят жителите.

В момента се извършват различни ремонтни дейности в града, като част от тях са на ВиК, а другата на Общината. ВиК работи по мащабен европроект, започна своето обяснение кметът на Варна. Този проект е подписан през 2019 година. В началото на 2021 година е избран изпълнител. Пари обаче нямало и реално строително-монтажните дейности стартирали преди няколко месеца, обясни Иван Портних. Те обхващат трасетата на "Прилеп", "Христо Смирненски", "Подвис", пътят за "Виница", пътят за Свободния университет. Нашата идея бе да започнем след тях, защото те полагат подземна комуникация, а ние асфалтираме, правим тротоари. Заради тяхното забавяне с 2 години, се забавиха и нашите дейности, обясни кметът на Варна, предаде Varna24.bg. А, защо са се забавили, въпросите трябва да са към бившите управляващи, оправда се той. Заради забавянето и поради покачването на цените, се извърши индескация, което ще остави много хора необхванати от проектите на ВиК, обясни той.

Във "Виница" по "Цар Борис III" ВиК приключват до края на седмицата и там започваме ние. Трябва до 30 дни да сме издали обекта, каза Портних.3 години не са отворени програмите за евросредства по новия Програмен период. Това забави и нас. Ако ВиК не приключи до септември ще трябва да връща пари, обясни още кметът на Варна.

Друг проблем, който той описа, е че липсва информация за подземната инфраструктура. Такъв е случая по "Васил Друмев". Там тя е полагана при строежа на Военноморското училище.Тези ремонти трябваше да стартират през 2020-та - 2021-ва година, но нямаше държава, което забави и нас, отсече още той.Аз най-много се дразня от забавянето на тези ремонти. Но липсата на кадастър бави нещата, защото излизат подземни комуникации, което стопира работата, стана ясно от неговите думи.Кметът Портних обеща, че ще бъде изготвен график с датите на ремонтите и той ще бъде разпратен до медиите, за да знаят хората, кога дейностите в даден район ще приключат.  На брифинга днес той обясни, че "Зелената зона" във Варна ще стартира от квартал "Чайка". До края на седмицата ще бъде даден брифинг специално за нея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай