Поредица от слаби трусове около Ямбол

Земетресение с магнитут 3,0 в района на град Ямбол

Поредица от слаби трусове около Ямбол | StandartNews.com

Земетресение с магнитуд 3,0 е регистрирано тази сутрин в района на град Ямбол, съобщават от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН след земетресението от 10:11 часа българско време са регистрирани още няколко земетресения с магнитуд между 2,5 и 2,9. Те са част от поредицата от сеизмични събития, започнала в района на град Ямбол на 22 август 2023 г., уточняват сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

На 22 август вечерта беше регистрирано земетресение с магнитуд 3,5 в района на град Ямбол, съобщиха тогава от Националния институт по геофизика, геодезия и география при Българската академия на науките (НИГГГ-БАН).

По данни на Националния сеизмологичен център към НИГГГ-БАН земетресението беше станало в 18:36 часа българско време. Неговият епицентър беше на 260 километра от град София. Минути след него беше регистрирано още едно земетресение с магнитуд 2,1, съобщиха тогава сеизмолозите от НИГГГ-БАН.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай