Поп поръча палеж на бившата си

Жената му дължала пари, избягала в чужбина след побой

Поп поръча палеж на бившата си | StandartNews.com

Свищов. Поп бе арестуван заради пъкления му план да подпали дома на бившата си. Казусът втрещи униформените в Свищов. Архиерейският наместник там отец Димитър Андонов платил 330 лв. на наемник да драсне клечката на къщата на бившата му жена. Някой обаче го издал на полицаите и те го закопчали, преди къщата да бъде подпалена. Из града се шушука, че може би наемникът се е покаял и издал отчето. Разследващите бързо се задействали и събрали достатъчно материали, доказващи, че 44-годишният свещеник от Свищов е убедил 58-годишен от същия град да запали едноетажна къща в горнооряховското село Янтра. Поръчителят броил авансово 330-те лева за "услугата".

В къщата живеели родителите на бившата му съпруга, с която попът имал неуредени финансови взаимоотношения. Сега жената била в чужбина заедно с децата. Целта на палежа била отмъщение.

Докато проверявали сигнала, полицаите установили, че отчето с лоши помисли има и други провинения. През 2011 г., след упражнено домашно насилие от страна на поръчителя, в Районен съд - Свищов е образувано гражданско дело за домашно насилие. Тогава отец Андонов е бил глобен с 300 лв. и му е било забранено да приближава 6 месеца местоработата и дома на бившата си съпруга и жилището на сина си. Андонов е задържан първо за 24 часа. Белезниците щракнали на ръцете му извън храма, научи "Стандарт". Събраните данни как е поръчал палежа са докладвани на прокурор. Така с постановление на наблюдаващ обвинител той е задържан за 72 ч. Внесено е искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 44-годишния мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай