Помогнете! Спешно търсят кръв за блъснатото в Старосел дете

Пострадалото момченце е настанено в Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив

Помогнете! Спешно търсят кръв за блъснатото в Старосел дете | StandartNews.com

Тежко остава състоянието на 6-годишното дете, което беше блъснато от кола в Старосел. То е с травма на белия дроб. Семейството на момчето съобщи, че момченцето има нужда от кръвопреливане, като в момента се търсят донори от всички кръвни групи, съобщи Нова тв.

По първоначална информация детето е притичало пред автомобила, а зад волана е бил кметът на селото Матея Гудев. Тестовете му за алкохол и наркотици са отрицателни. Той е бил задържан и впоследствие освободен. Детето остава с опасност за живота.

Пострадалото момченце е настанено в Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив. Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата, като името на детето е Михаил Ивайлов Николов.

„То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет”, каза проф. Пенка Стефанова.

„Убеден съм, че кметът е карал бавно и случилото се е случайност. Той кара изключително внимателно. Хората го уважават и обичат”, коментира Иван Берберов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай