Половин София без топла вода. Къде е аварията?

Авария остави на студено 9 квартала

Половин София без топла вода. Къде е аварията? | StandartNews.com

Девет квартала в столицата са без топла вода и парно, като проблемът в някои от тях засяга само отделни карета с жилищни сгради (такъв е случаят в центъра, „Яворов“, „Иван Вазов“ и „Младост 4“). За това алармираха столичани. От „Топлофикация София“ потвърдиха, че работят по отстраняването на няколко аварии.

Две карета в квартал "Яворов" са без отопление от снощи. Там топлоподаването е спряно заради повреда в 20 часа снощи. Няколко часа по-късно това се е случило и в кварталите „Изток“, „Лозенец“, „Хладилника“ и „Дианабад“, уточняват от „Топлофикация София“.

Авария е причинила и спирането на топлоподаването тази сутрин в различни части от кварталите „Младост 4“, „Иван Вазов“ и „Хаджи Димитър“. Студен душ тази сутрин си взеха и живеещите в карето между ул. „Струга“, ул. „Люти брод“, ул. „Черни Лом“ и блок 71 в центъра на София.

От „Топлофикация София“ казаха за bTV, че отоплението и топлата вода в повечето засегнати райони на столицата ще бъде възстановено до 17 часа тази вечер. В квартал „Дианабад“, „Хладилника“, „Лозенец“ и „Изток“ обаче това се очаква да стане най-късно утре в 7 часа сутринта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай