Полицията на бойна нога за абитуриентите! Какво да очакваме?

Органите на МВР предприемат специални мерки заради абитуриентските балове

Полицията на бойна нога за абитуриентите! Какво да очакваме? | StandartNews.com

Органите на МВР предприемат специални мерки заради абитуриентските балове, каза пред репортери Мария Ботева от Пътна полиция.

Тя припомни, че подаването през прозорците на автомобилите и излизането от купето по време на движение, както и претоварването с повече хора е нарушение на Закона за движение по пътищата и се наказва с глоба между 20 и 50 лева.

Вече са проведени срещи с директори, уточнени са маршрути за придвижване. Всички областни дирекции на МВР са получили писма, а екипите на пътната и охранителната полиция ще са ангажирани със спазването на реда по време на баловете.

Основаната цел на полицията е да с гарантира безопасността на всички пътуващи, посочи Мария Ботева.

"Има много случаи, при които абитуриентите, а и не само те, в момента протичат и много екскурзии, както заради зрелостните изпити, заради матурите в по-ниските етапи на училищното образование, има безкрайно много организирани екскурзии, така че всичко това е ангажимент на полицията и всички ние сме създали максимална организация, за да може екипите на Пътна, на охранителна полиция, всички, които имат правомощия по Закона за движението по пътищата, да осигурят безопасността на гражданите", разкри още Мария Ботева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай