Полицейска акция по пътищата в цялата страна

Това съобщи инспектор Николай Крушарски

Полицейска акция по пътищата в цялата страна | StandartNews.com

Днес пътна полиция започва мащабна специализирана полицейска операция из цялата страна. Тя ще продължи до понеделник. Това съобщи по време на брифинг инспектор Николай Крушарски от „Пътна полиция“ към ГД „Национална полиция“.

„Операцията ще бъде на два етапа. Първият е от днес до 14.00 в петък. Ще бъде засилен контролът в малките населени места, като ще се контролира дали водачите са употребили алкохол, дали използват наркотични вещества, дали извършват неправилни маневри, дали са правоспособни и дали имат застраховка "Гражданска отговорност ", обясни Крушарски.

По думите му вторият етап на операцията е насочен към водачите на моторни превозни средства, които управляват с несъобразена и превишена скорост на автомагистралите и първокласните и второкласни пътища, където са последните регистрирани инциденти.

„Излизайки от населените места, водачите рязко увеличават скоростта, правят неправилни маневри и в следствие на това се получават тези пътни инциденти. Затова и ще засилим контрола именно там“, допълни той.

10 души са загинали и един е тежко ранен при 7 пътни инцидента през последните три дни. Причините за това са неправилните маневри, умора при водачите, навлизане в насрещното платно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай