Полицаи снимат студентите на 08 декември

Полицаи снимат студентите на 08 декември | StandartNews.com

Цивилни полицаи, въоръжени с камери, ще дебнат пред дискотеките през цялата нощ утре. МВР се опасява, че след студентския празник десетки младежи може да седнат почерпени зад волана. Затова полицаите организират акцията.

Ако някой от студентите дръзне да запали колата си, цивилните веднага ще подават сигнал до пътните патрули, които в момента имат право да глобяват на платното. Младежите ще бъдат заснемани за доказателство пред катаджиите.
Над 4000 полицаи в цялата страна ще бъдат ангажирани за студентския празник. Мобилни камери на КАТ ще бъдат разположени и на всички входове и изходи на големите градове.

Самата идея за празника се свързва с купон. Това казва Десислава Христова, която учи "Книгоиздаване" в СУ. Тя признава, че не е против идеята за 8 декември в театъра, но предпочита да прекара вечерта в нощно заведение в компанията на колегите си.

Бойкотират 8 декември, ходят на театър

Студенти бойкотират шумните купони на 8 декември. Тази година много от тях ще отидат на театър, показа проверка на "Стандарт". "За мен идеята за театър на 8.12 е по-скоро вид протест. Не харесвам празника и не виждам смисъл да го има и това ми се стори една доста добра алтернатива", сподели Сиана Колибарова от Факултета по журналистика в Софийския университет. Студентите, които ще празнуват по този начин, още имат време да посетят някоя постановка. Големите сайтове за онлайн пазаруване у нас предлагат ваучери, с които билетът е по-евтин. В театър "Сълза и смях" например в студентската вечер ще се играе "Между два стола", а цената на билета е намалена от 10 на 5 лева при закупуване от сайт за групово пазаруване. "Българска армия" отдавна е разпродала намалените наполовина билети за декември за спектакъла на Камен Донев - "Възгледите на един учител за всеобщата просвета". Други предпочитани постановки от студентите на 8 декември са "Народен враг" и "Жана", които се представят в Народния театър "Иван Вазов". В Русе пък студентите ще могат да се насладят на "Майстори" - постановка от Орлин Дяков в Драматичен театър "Сава Огнянов". А Драматичният театър "Стоян Бъчваров" във Варна отбелязва студентския празник с постановката "Свекърва" на режисьора Стоян Радев, като там цените са между 10 и 30 лв. в зависимост от мястото в залата и постановката, която се представя. Артистични студенти от Софийския университет пък ще отбележат своя празник, залагайки на таланта си. Вечерта на 8 декември те ще изнесат специална постановка.

Университетският театър "Алма Алтер" представя "Зеленодиво" и обединява студентите на техния празник с начален час - 19,30, като входът е безплатен за всички посетители.

Караоке или пиано бар за закъснелите

Все по-модерно става 8 декември да се празнува в пиано бар. Много от тези заведения предлагат празнична вечер без куверти, което улеснява закъснелите с организацията. Караоке баровете също са примамлива оферта за студентите, които се оказват без план за вечерта. Тази година те предлагат интересни тематични програми и организират игри и интересни конкурси за студентите. Караоке бар във Варна например готви специална награда за влюбените студенти, които ще спечелят приза за най-готина студентска двойка.

Кръчми пускат меню за изтрезняване

Виното от тазгодишната реколта е готово и с него Мелник ще посрещне стотици младежи за студентския празник. "Най-важното е, че стана младото вино. Ще почерпим с 1-2 безплатни бутилки всяка компания", твърдят стопани на механи и заведения. Ще бъдат пълни не само хотелите, но и къщите за гости, и частните квартири в курорта. Младежите предпочитат най-малкия наш град, защото тук цените са по-ниски, а веселбата по нищо не отстъпва на тази в Сандански и Банско. Хотелиерите направиха специални отстъпки за нощувките на студентите - от 20% до 30%. Местата в базите им бяха резервирани още преди 1-2 месеца. Механджиите са се погрижили и за изтрезняващо меню за тези студенти, които не уцелят мярката и прекалят с алкохола. За тях ще има достатъчно шкембе чорба и сок от кисело зеле.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай