Политиката надмина дори рейтинга на спорта

Политиката надмина дори рейтинга на спорта | StandartNews.com

Над 10 часа за изборите по Канал 3 всеки ден, казва Ива Стоянова

Ива Стоянова е програмен директор на Канал 3 вече 5 месеца, време, в което телевизията се наложи като изключително прозрачна медия, която предава "на живо" и "без монтаж" всичко най-интересно и важно от живота в страната.

- Госпожо Стоянова, обновихте Канал 3 - върнахте живите предавания от горещи точки в страната. Какво показват рейтингите?

- Само за три месеца рейтингът на Канал 3 се повиши пет пъти и половина. Обратната връзка със зрителите чрез телефон и интернет за нас също е важен показател, чийто резултат се повиши с 300 процента само за два месеца. Успехите ни радват, но най-много се гордея с растящото доверие към телевизията. Според последните проучвания на социалните нагласи и обществено мнение у нас, Канал 3 се нарежда веднага след националните телевизии по доверие на публиката.

- А какво доверие получавате от политиците, особено сега в кампанията?

- Голямо, за което благодаря! Канал 3 е телевизията на изборите! Следим ежедневно предизборните кампании на водещите партии и коалиции и основните претенденти за място в парламента. Продължаваме с директните излъчвания, които са запазената ни марка и единствено Канал 3 притежава гъвкавостта да наглася програмата си спрямо събитията на политиците. Всеки ден излъчваме над 10 часа материали от предизборната битка.

- Защо го правите, какво целите?

- Целта ни е Канал 3 да продължи да бъде най-обективната медия и да не изневерява на стила си да е първа на важните събития и горещи точки, да е балансирана и прозрачна. Така даваме шанс и на хората да следят "на живо" живота в страната - проблеми и радости, да чуят посланията на политиците и да направят най-добрия избор на 5 октомври.

- Имат ли хората интерес към политика?

- Съдейки по рейтинга - да. В предизборната кампания политиката надмина по гледаемост дори спорта, който винаги е носел най-високите резултати за Канал 3.

- А кое е новото за спорта на Канал 3?

- От месец - директните излъчвания на срещите от "В" групите. Най-атрактивното футболно първенство у нас събира все повече публика пред екрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай