Покъртителен разказ на нападнатия лекар. Барикади в болницата

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ

Покъртителен разказ на нападнатия лекар. Барикади в болницата | StandartNews.com

Покъртителен разказ на лекаря в спешния център в Самоков, където десетина души нахлуха снощи, за да се саморазправят с него заради смъртта на мъж.

ВИЖ ОЩЕ: Екшън в Самоков. Нападнаха лекар

“Става дума за нападение над лекар, който е бил ударен по главата, гърба и гърдите. Нападнати са още една фелдшерка и две други мед. сестри”, разказа д-р Ивелина Трендафилова, началник на "Спешна помощ" в Самоков.

Пред NOVA нападнатият лекар разказа, че пациентът е бил докаран около 17:30 ч. в събота. Той е бил в тежко състояние и с придружаващо заболяване - диабет.

“Заедно с още двама лекари от болницата в Самоков направихме всичко, за да го спасим.  Пациентът се влошаваше прогресивно. След около двучасови усилия да го спасим, нахлу една тълпа, близки на пациента. Нахвърлиха се върху нас. Наложи се да се барикадираме в едно друго помещение. Обмислям да напусна, но в момента съм в емоционално състояние”, разказа за нападението битият д-р Любомир Ал-Хакак.

Близките на мъжа искали той да бъде транспортиран в София, но състоянието му не позволявало това. Целият дежурен екип се заключил в съседно помещение, залоства врата с мебели. През това време близките на починалия мъж щурмуват помещението.

„Такава агресия за първи път в живота си виждам. Да, заплашвали са ни, но никога не са ме удряли досега“, каза още д-р Любомир Ал Хакак.

Началникът на "Спешна помощ" обясни, че пациентът е пристигнал с личен транспорт. За него не е била търсена предварителна медицинска помощ. „Счупена апаратура няма. Материалните щети са ни счупени врати“, каза още д-р Ивелина Трендафилова.

“Често се случва да има такова отношение към лекари в Самоков. Но такова физическо нападение досега сме нямали. Това са проблемите, които ескалират поради пробойните в самата система”, заяви д-р Трендафилова.

Лекарите в Спешна помощ в Самоков остават шокирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай