Подробности за електронната извинителна бележка. Родителите доволни

Кога ще минем на е-трудова книжка?

Подробности за електронната извинителна бележка. Родителите доволни | StandartNews.com

Подробности за електронната извинителна бележка на учениците даде министърът на електронното управление Александър Йоловски.

 „Ако едно дете се разболее днес и не може да иде днес или утре, прегледът ще бъде регистриран в деня на посещение на лекаря, но ще му бъдат извинени и предходните дни. Системата приема прегледа в деня, в който е извършен, като е препоръчително по-рано да се иде, а не да се отлага, но сме помислили закъснението да не е блокиращ фактор.”, обясни министърът в ефира на Нова тв.

Системата за сигурно електронно връчване работи от няколко години, регистрирани са 11 000 фирми. Новото е, че електронното връчване ще облекчи всички съвестни шофьори, каза Йоловски по повод електронните фишове.

Всеки, който има пик на НОИ или на НАП, може да се регистрира.

Той разказа за случай, при който девет патрулки на полицията не успяват да връчат на шофьора фиш за превишена скорост.

„Все още системата не е напълно готова, но когато бъде завършена, всеки ще има в своя профил информация за всички свои провинения на пътя”, поясни той.

„Информацията за ваксинацията на учениците е в НЗОК. Нашите планове са до края на годината за тази информация да се планира миграция, за да може в началото на следващата година да е достъпна”, каза още министърът.

За електронните трудови книжки той подчерта: „Всички, които сме започнали трудовата си кариера след 2001 г., автоматично ще получим цялата си информация в електронната трудова книжка. Тя ще използва наличните данни в НАП.”

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай