Подробни за Алена Щерк. Любимият й Виктор се скри в чужбина

Полицията издирва костариканеца

Подробни за Алена Щерк. Любимият й Виктор се скри в чужбина | StandartNews.com

Нови подробности за 47-годишната Алена Щерк излязоха няколко часа, след като нейни приятели откриха тялото й в района на пречиствателна станция до Батановци, край Перник - по пътя за Радомир. Щерк бе в неизвестност от петък. Алена е била видяна за последно в четвъртък вечер, в центъра на София.

ВИЖ ОЩЕ: Намериха тяло на жена. Изчезналата IT специлистката ли е

От МВР издирват бившия приятел на жената Виктор Виктор Мануел Спига, с когото имат общ бизнес. Но стана ясно, че мъжът, който е костариканец, е успял да избяга в чужбина. Той вече е в Италия, съобщи бТВ, позовавайки се на сигурни свои източници.

Жената, освен, че е била преподавател по танци, а и отскоро работела като IT специалист, е въртяла с интимния си партньор и фирма за внос на ексклузивни вина. Сред асортимента на компанията влизали рубинени течности, носещи името на световно известните певци Стинг и Ал Бано Пауър, предаде БЛИЦ.

Освен с внос на луксозни вина, фирмата се занимава и с внос на зехтин и кафе.

Известно е, че Алена се разделила с Виктор преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”.

Във визитка на компанията Алена и Виктор пишат, че те са движещата сила зад ВиАле Италия.

Виктор Мануел Спига е роден в Коста Рика, но израства в Италия. Последните шест години прекарва в България, която определя за свой дом.

Алена Щерк е родена в София, като постоянно пътува между двете си родини: Германия и България. През 1998 г. посещава за първи път Италия, в която се влюбва мигновено.

По техните думи ВиАле Италия е пътят на виното и други автентични и високо качествени продукти от Италия до България.

Ето какво още пише във визитката на компанията:

Основатели на ВиАле Италия са Виктор и Алена, които водени от любовта си към Тоскана и Италия като цяло, като ценители на хубавото вино и емблематичната италианска кухня, решават да се впуснат в това начинание да изградят Пътя (viale /виале/ на итал. означава улица, булевард, път), който ще свърже тези две прекрасни държави.

Първата спирка по този път е Тоскана. Една от най-значимите винени и исторически провинции на Италия.

Тоскана е страната на Медичите и културата, но също така е плодородна и пищна земя за земеделие: тя е земя на планини, хълмове, гори, но също така и на море, острови, паркове, защитени зони и – отново – винарни, мелници, вили и ферми.

Тук може да видите къде расте най-известното грозде в света, да научите техниките на производство, да се впуснете във фермите и опитате местните продукти и, защо не, да взаимодействате с местните жители: това всичко може да откриете по Пътят на виното в Тоскана.

Следващата ни спирка е Пулия.

В Пулия виното се произвежда практически навсякъде, което представлява не само икономически ресурс, но и връзка с традицията и културата на тези места.

Производството на вино е благоприятствано от климата и количеството слънце, което земята получава през цялата година. Лозата вероятно е присъствала в Пулия преди времената на гръцката колонизация още през осми век пр. н.е.

Някои от сортовете, които сега се считат за местни в този регион, като Negro Amaro и Uva di Troia, са донесени от гърците. Greco е и системата за отглеждане на лози „alberello“, най-разпространеният метод в Пулия.

В монументалната си творба “Naturalis Historia” Плиний Стари припомня, че в Пулия е имало Черната малвазия на Бриндизи и Лече, Негроамаро и Ува ди Троя. Плиний Стари определя Мандурия като „пълна с лози“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай