Подарък от времето за 1 октомври. Обрат в понеделник

Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°

Подарък от времето за 1 октомври. Обрат в понеделник | StandartNews.com

Подарък от времето на старта на октомври. В първия ден на новия месец ще преобладава слънчево време. Увеличения на облачността ще има главно в следобедните часове. Ще духа до умерен северен вятър.

Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София – около 24°. Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от север-североизток, който по-късно след обяд ще отслабне. Максималните температури ще са между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но ще се задържи почти без валежи. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 – около 9°.

През нощта срещу понеделник и в понеделник от запад на изток ще има по-значителни временни увеличения на облачността, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

До вечерта вятърът ще отслабне. Дневните температури слабо ще се понижат. Във вторник ще бъде предимно слънчево, в много райони и почти тихо. На отделни места в котловините ще има краткотрайна сутрешна мъгла. Минималните температури ще са по-ниски, в повечето места между 7° и 12°, максималните ще бъдат между 22° и 27°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай