Пласидо Доминго: Стоичков е изключителен

Играех футбол, преди да се отдам на музиката, споделя Кралят на операта

Пласидо Доминго: Стоичков е изключителен | StandartNews.com

"Много харесвам Христо Стоичков. Той наистина е изключителен играч. Познаваме се отдавна", казва Пласидо Доминго във филма, който Георги Тошев направи за него в поредицата "Непознатите".

Гледаме първата част по bTV тази неделя на обед. В лентата, наречена "Кралят на операта", световноизвестният тенор споделя спомени от семейния живот и от върхови моменти в половинвековната си бляскава кариера.

"Бях съвсем обикновено дете. Обичах спорта. Много играех футбол. После открих, че и аз мога да пея - като родителите ми. Започнах да уча пиано", връща лентата Доминго, който на 14 февруари излиза за грандиозен концерт в "Арена Армеец". Неостаряващият чаровник доверява, че му е много по-лесно да се превъплъщава пред многобройна публика и че би бил много смутен, ако трябва да се вживее в роля пред десетина човека. Доминго не пропуска и един от най-тежките моменти за "Тримата тенори".
"Преди да започне проектът, Хосе Карерас преживя много трудна година - беше диагностициран с левкемия. Страхувахме се, че ще го изгубим. За щастие обаче той успя да намери правилния път. Затова искахме да го посрещнем и да отпразнуваме факта, че е жив, че е здрав и че ще пее отново. Така започнахме да пеем заедно. Беше чудесно и вълнуващо преживяване. Много се забавлявахме. Прекрасно време".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай