Питбул уби померанче, водено от 4-годишно момиченце

Ужасяващ случай пред очите на много деца

Питбул уби померанче, водено от 4-годишно момиченце | StandartNews.com

Питбул нападна и уби померан в центъра на Свети Влас, докато малкото кученце било разхождано от 4-годишно момиченце. Случаят е от сряда вечерта, когато семейство се разхождало на площада пред кметството. Питбулът е бил без намордник.

„Бяхме на разходка с жена ми, дъщеря ми и кучето ни. Изведнъж чух пищене и видях как питбул е захапал домашния ни любимец.  Бях като попарен. За пет секунди сякаш умрях пет пъти. Започнах да го удрям, но не успях да спася нашето куче. Дадох нож на собственика на питбула. Мисля, че го намушка и се опита да му отвори устата”, коментира Кирил Добаров, собственик на убитото животно в ефира на „Здравей, България”.

„Кучето ми се събира в шепите, а главата на питбула само беше по-голяма от померанчето. Беше огромно куче, тежко около 25-30 кг“, разказва мъжът.

Собственичката на питбула - Катя Русева, поверила кучето на Панайот Панайотов, за да го обучава. „Мъжът се свърза с мен, извини ми се, но това куче изобщо не е трябвало да е на тази площадка. Имаше много деца в онази вечер и може да се случи по-страшно нещо”, каза още Кирил.  

Секретарят на кметството в Свети Влас г-жа Катя Крумова обясни, че, според закона, стопанина го грози глоба до 2000 лв. Еколози ще решат дали кучето да бъде отведено в кучкарник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай