Питат Ангелов и Фандъкова: Как спахте?

От пациентска организация "Заедно с теб" отправиха публично няколко въпроса

Питат Ангелов и Фандъкова: Как спахте? | StandartNews.com

От пациентска организация "Заедно с теб" отправиха публично няколко въпроса към столичния кмет Йорданка Фандъкова и до здравния министър Костадин Ангелов.

Въпросът към министър Ангелов е кой сключи договори с незаконни обекти (двата павилиона) от името на болницата. След като според Столична община павилионите са незаконни, но са в двора на лечебното заведение, на какво основание директорът в своя доклад от 15 февруари твърди: "УМБАЛ "Св. Иван Рилски" няма касателство към други източници на електрозахранване".

"Цари ли хаос в лечебните заведения, на които сте принципал, относно договорите с външни фирми", питат от пациентската организация здравния министър Костадин Ангелов.

Въпросите към столичния кмет Йорданка Фандъкова са следните:

"Тези павилиони са незаконни от 2016 година! Какво правите Вие в качеството Ви на кмет през тези години? Това изключение или честа практика е? Нехайство", продължават с питанията и констатациите от пациентската организация.

Писмото завършва с общ въпрос към двамата - "Г-жо Фандъкова, г-н Ангелов, спахте ли добре".

Писмото е подписано от Пациентски организации "Заедно с теб", Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата "Усмихни се", Алианс на трансплантираните и оперираните АТО "Бъдеще за всички", Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай