Петима починали в Пловдив от усложнения след грип

В момента в отделението по пулмология няма нито едно свободно болнично легло, а пристигат нови пациенти, твърдят от Окръжната болница в Пловдив...

Петима починали в Пловдив от усложнения след грип | StandartNews.com

Наплив от пациенти с усложнения от вирусните инфекции препълниха отделението по пулмология на Окръжната болница в Пловдив. В града до момента са регистрирани пет смъртни случая от усложнения от грип, съобщи Нова телевизия.

В момента в отделението по пулмология няма нито едно свободно болнично легло, а пристигат нови пациенти, твърдят от лечебното заведение. От там са отправили искане временно базата да бъде увеличена с девет легла, докато отмине грипната вълна.

Случаите започнали драстично да нарастват по Коледа и оттогава досега през отделението са преминали над 170 болни. Трима от заболелите с пневмония, които са в по-тежко състояние, са преместени в интензивното отделение и са поставени на апаратна вентилация.

До момента в отделението трима са починалите заради усложнения от съдово естество, те са над 80-годишна възраст. В неделя заради усложнения от грип в Пловдив починаха и две жени на 40 и 42 години.

От днес учениците в града под тепетата са в грипна ваканция до края на седмицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай