Патриарх Неофит в молитва и уединение на имения си ден

В дни на изпитания нека обърнем поглед към нашите братя и сестри, които се намират в нужда и ги подпомогнем според възможностите си, призова Негово Светейшество

Патриарх Неофит в молитва и уединение на имения си ден | StandartNews.com

Светата църква отдава днес прослава на преподобния Максим Изповедник и на Св. мъченик Неофит - небесен покровител на Негово светейшество българския патриaрх и Софийски митрополит Неoфит. В митрополитския катедрален храм "Св. великомъченица Неделя" в София Белоградчишкият епископ Поликарп - викарий на патриарха, отслужи от 9.00 часа Света литургия, съобщават от кабинета на патриарх Неофит във връзка с неговия имен ден.

Патриарх Неофит ще почете небесния си закрилник в молитва и уединение в храма-параклис "Св. великомъченица Марина", в дворите на патриаршеския дом.

Негово светейшество призовава всички желаещи да го почетат, да отправят сърдечна молитва към Всеподателя Бога за здраве, благопреуспяване, мир и избавление от бича на пандемията. Той отново призовава за стриктно спазване на установените от здравните власти и съобразени от Светия синод противоепидемични мерки.

"В дни на изпитания, когато сме свидетели на безгранична болка и страдание, на отнети от заразата човешки животи, нека обърнем поглед към нашите братя и сестри, които се намират в нужда и ги подпомогнем според възможностите си", се призовава в съобщението.

В него се казва, че "Светейшият патриарх още веднъж изказва своята благодарност и духовна подкрепа към лекарите, медицинските работници и доброволците, които втора година всекидневно се борят в битката за запазване на човешкия живот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай