Патриарх Неофит води празничната служба на Бъдни вечер

Премиерът Кирил Петков също взе молитвено участие

Патриарх Неофит води празничната служба на Бъдни вечер | StandartNews.com

В катедралния храм "Св. Александър Невски" Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит оглави празничната служба на Бъдни вечер. 

"Светът, в който живеем е същият както и в годините на земното служение на Спасителя – свят на страдание, болка и скръб, на злини и неправда. От мига на Боговъплъщението е посято семето на спасението, което трябва да дава плод във всекиго от нас – в нашите думи и дела, в живота ни според завещания от Христа Иисуса вечен и неизменен образец.

 Този свят ще познае, че сме чеда Божии, които обичаме Бога и следваме Неговите повели. 

Само тогава, виждайки нашата любов, изразена не само на думи, но и на дела – оделотворени в милост и човеколюбие, във взаимопомощ и саможертва към всеки човек нуждаещ се от помощ, подкрепа и закрила, внимание и от искрена, нелицемерна любов", каза в словото си Светейшият Български патриарх Неофит. Цялото слово на патриарх Неофит може да прочетете тук.

По време на богослужението новият министър-председател Кирил Петков взе молитвено участие, заедно със семейството си. В края на утринната Кирил Петков влезе в олтара на Патриаршеската катедрала, където взе благословение от Светейшия патриарх Неофит. 

Богослужбата бе излъчвана и на живо в ефира на БНТ1. Тържествената св. Литургия за Рождество Христово ще започне утре от 9,30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай