Четвъртък,

Пада ли мораториумът? Говори новият шеф на КЕВР

От: Редактор -
2290
Пада ли мораториумът? Говори новият шеф на КЕВР
A
A
A

"Не виждам причина аз или КЕВР да иска отпадане на мораториума". Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента избраният за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Станислав Тодоров, цитиран от Дарикнюз.

Той обясни, че мораториумът на цените за битовите потребители до края на март е бил наложен, за да няма шоково поскъпване от една страна и от друга, за да се намерят начини да се компенсират енергоразпределителните предприятия за техните технологични загуби.

"Това аз лично намирам за правилно решение, защото ако се беше вдигнала цената, то можете да си представите, че всички потребители, включително и аз, щяхме да започнем да плащаме по-високи сметки", каза Тодоров. Новият председател на КЕВР обясни, че регулаторът е балансьор между интересите на икономическите оператори и потребителите и по думите му това е доста тежка задача.

Тодоров каза, че предложението за номинирането му многократно е било обсъждано. "Приех в момента, в който бях сигурен, че трябва да жертвам личния си комфорт за благото на България", каза той и обясни, че през целия си живот се е вълнувал от това как може да направим България по-добро място за живот.

"Избирането ми за председател на КЕВР е възможност да направим някаква промяна за България", каза той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички