Събота,

Оцелели разкриха защо всички от кораба са натъпкани само в 2 лодки

От: Стандарт -
5029
Оцелели разкриха защо всички от кораба са натъпкани само в 2 лодки
A
A
A

"Към 4 сутринта започнаха да ни будят от кабините, усещаше се мирис и имаше вече пушеци на кораба. Имаше много адекватна реакция на екипажа“, разказа в предаването „Тази сутрин“ по БТВ Евгени Ганчов, който е бил на борда на горящия ферибот в Йонийско море.

„Собствениците на кораба казват, че е минал технически преглед на 16 февруари. Може да е така, но две от лодките не можаха да бъдат отворени. Добре, че е не е активният туристически сезон, защото корабът щеше да е пълен с още 300 човека. Тогава щеше да стане проблем, защото нас буквално ни натъпкаха в две от лодките“, разказва още мъжът.

По думите му всички хора, които са били по каютите и по палубата, са били изведени от екипажа.Константин Димитров също е един от спасените шофьори.

„С приоритет при спасяването бяха жените и децата, изнесохме се сравнително спокойно към спасителните лодки. Те обаче нямаха толкова капацитет, буквално имаше хора върху хора в лодката“, разказва той.

„Условията на ферибота не са добри, но все пак можеш да вземеш душ и да си починеш. Съвсем разбирам колегите, които решават да си останат в камионите“, добави Константин Димитров.

Според Евгени Ганчов много шофьори предпочитат да си останат в кабините, вместо да отидат в каютите.

Екипажът на кораба знае, че хората остават в камионите. Камионите се паркират на 10 см един от друг, шофьорите нямат шанс да излязат“, обясни той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички