Събота,

Оцелели разкриха защо всички от кораба са натъпкани само в 2 лодки

От: Стандарт -
5237
Оцелели разкриха защо всички от кораба са натъпкани само в 2 лодки
A
A
A

"Към 4 сутринта започнаха да ни будят от кабините, усещаше се мирис и имаше вече пушеци на кораба. Имаше много адекватна реакция на екипажа“, разказа в предаването „Тази сутрин“ по БТВ Евгени Ганчов, който е бил на борда на горящия ферибот в Йонийско море.

„Собствениците на кораба казват, че е минал технически преглед на 16 февруари. Може да е така, но две от лодките не можаха да бъдат отворени. Добре, че е не е активният туристически сезон, защото корабът щеше да е пълен с още 300 човека. Тогава щеше да стане проблем, защото нас буквално ни натъпкаха в две от лодките“, разказва още мъжът.

По думите му всички хора, които са били по каютите и по палубата, са били изведени от екипажа.Константин Димитров също е един от спасените шофьори.

„С приоритет при спасяването бяха жените и децата, изнесохме се сравнително спокойно към спасителните лодки. Те обаче нямаха толкова капацитет, буквално имаше хора върху хора в лодката“, разказва той.

„Условията на ферибота не са добри, но все пак можеш да вземеш душ и да си починеш. Съвсем разбирам колегите, които решават да си останат в камионите“, добави Константин Димитров.

Според Евгени Ганчов много шофьори предпочитат да си останат в кабините, вместо да отидат в каютите.

Екипажът на кораба знае, че хората остават в камионите. Камионите се паркират на 10 см един от друг, шофьорите нямат шанс да излязат“, обясни той.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com