Отново Зонална изложба „Струма"

Отново Зонална изложба „Струма" | StandartNews.com

Благоевград. Перник и Кюстендил възстановиха Зонална изложба „Струма", която стартира през далечната 1968 година. В резултат от съвместните усилия на трите общини мащабната експозиция се подновява за пръв път от 2004 година. Тя стартира днес в Перник и ще може да се види през следващия месец.

Голямата награда в рамките на изложбата е 1000 лева, а победителите в категориите „Живопис", „Графика", „Приложно изкуство" и „Скулптура" ще получат по 500 лева. Своите творби в Двореца на културата в Перник ще представят художници от трите областни града, а в журито участие ще вземат и представители на Съюза на българските художници.

В тазгодишното издание 57 картини на изтъкнати творци ще бъдат представени пред широката публика на форума в Перник. Благоевград ще е домакин на значимото културно събитие през следващата година, в което участие ще вземат отново творци от областния център на Пиринско, Перник и Кюстендил.

В историята на Зоналната изложба „Струма" има 13 отделни експозиции, четири самостоятелни младежки изложби и стотици представени картини. За любителите на художественото изкуство община Благоевград предостави организиран транспорт до Перник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай