Откровение. Царят призна какво ужасно го мъчи

Не искат да ме оставят да си умра спокойно. Продължават да ме тормозят

Откровение. Царят призна какво ужасно го мъчи | StandartNews.com

Симеон Сакскобургготски коментира мораториума върху имотите на царската фамилия, наложен от Народното събрание. Той не крие обидата си, споделя в интервю за  24 часа.

"Нещо изцяло несправедливо, измислено, което 12 г. да ме тормози. Което е абсолютно против всякакви права и други приказки, които толкова лесно се вадят в някакъв момент.

Но да кажат на човек, че не може 12 години и нещо вече да се разпорежда с имуществото си, е несправедливо. И дори в юридически смисъл също, защото един парламент не може да наложи на един индивид мораториум. А си остана 12 г., защото има винаги други приоритети", казва Сакскобургготски.

Наследникът на българския престол припомня, че съдът в Страсбург си каза думата и "сега ще трябва да се обсъди какви са ходовете".

"Не искат да ме оставят да си умра спокойно. Продължават да ме тормозят. 12 години не можеше ли да има инициатива и да отстрани този мораториум?!", признава той кое го мъчи най-много.

"Ние сме били по съвсем друг начин възпитавани, с принципи и какво ли не. 1946 г. ни конфискуваха всичко - Бога ми, това държавно ли беше, да си го конфискува държавата?!

Само това, като постановка, е достатъчно всеки разумен човек да си каже - чакай, значи това е било частно. А не да се мъдрува, да се тълкува. Държавата да наема външни адвокати, на които да плаща милиони за тези дела, вместо да си ползват адвокатите в министерствата...

Толкова ми е криво да ме тормозят по този начин. Не знам за какво, но това е", изповядва още Симеон Сакскобургготски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай