Четвъртък,

Откровение. Царят призна какво ужасно го мъчи

От: Редактор -
421
Откровение. Царят призна какво ужасно го мъчи
A
A
A

Симеон Сакскобургготски коментира мораториума върху имотите на царската фамилия, наложен от Народното събрание. Той не крие обидата си, споделя в интервю за  24 часа.

"Нещо изцяло несправедливо, измислено, което 12 г. да ме тормози. Което е абсолютно против всякакви права и други приказки, които толкова лесно се вадят в някакъв момент.

Но да кажат на човек, че не може 12 години и нещо вече да се разпорежда с имуществото си, е несправедливо. И дори в юридически смисъл също, защото един парламент не може да наложи на един индивид мораториум. А си остана 12 г., защото има винаги други приоритети", казва Сакскобургготски.

Наследникът на българския престол припомня, че съдът в Страсбург си каза думата и "сега ще трябва да се обсъди какви са ходовете".

"Не искат да ме оставят да си умра спокойно. Продължават да ме тормозят. 12 години не можеше ли да има инициатива и да отстрани този мораториум?!", признава той кое го мъчи най-много.

"Ние сме били по съвсем друг начин възпитавани, с принципи и какво ли не. 1946 г. ни конфискуваха всичко - Бога ми, това държавно ли беше, да си го конфискува държавата?!

Само това, като постановка, е достатъчно всеки разумен човек да си каже - чакай, значи това е било частно. А не да се мъдрува, да се тълкува. Държавата да наема външни адвокати, на които да плаща милиони за тези дела, вместо да си ползват адвокатите в министерствата...

Толкова ми е криво да ме тормозят по този начин. Не знам за какво, но това е", изповядва още Симеон Сакскобургготски.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички