Оригинали на Рафаело гостуват на София

Оригинали на Рафаело гостуват на София | StandartNews.com

София. За първи път в София гостуват оригинални картини на Рафаело. Освен картината "Св. Eкатерина Александрийска" в изложбата в Националната художествена галерия са включени и десет гравюри по творби на великия художник от 18 и 19 век, предоставени от Академия "Рафаело" в Урбино, Италия. Изложбата е в чест на празника на София и кандидатурата за културна столица на Европа за 2019-та.

Оригиналното платно на прочутия италиански художник Рафаело Санцио да Урбино "Св. Екатерина Александрийска" е изложено от 16 септември, в Националната художествена галерия и ще бъде достъпно за посетителите безплатно по повод празника на София днес, 17 септември, съобщиха от министерство на културата.

Освен картината "Св. Eкатерина Александрийска" в изложбата в Националната художествена галерия са включени и десет гравюри по творби на великия художник от 18 и 19 век, предоставени от Академия "Рафаело" в Урбино, Италия. Изложбата е в чест на празника на София и кандидатурата за културна столица на Европа за 2019-та.

Изложбата е под патронажа на Посланика на Италия в България и ще бъде отворена до 24 септември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай