Операта разкрива тайните си на Царевец

Операта разкрива тайните си на Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Операта разкрива тайните си и пуска зрители зад кулисите преди спектакъла "Бал с маски" в двореца на Царевец. Всеки който е по любопитен ще може да се разходи на 26 юли 2013 г. в така наречения Вackstage tour, за да види "отблизо" работата на екипа, участващ в изграждането на декора и подготовката на спектаклите от фестивала "Сцена на вековете".

Спектаклите, за които вече се продават билети, са част от проекта на Община Велико Търново "Създаване и промотиране на иновативни културни събития – Летен оперен фестивал "Сцена на вековете" по ОП "Регионално развитие" 2007-2013. Те включват видеопрожекции от фестивала през миналата година, срещи със солистите и звездите на Софийската опера и балет и разходка "Зад кулисите" на сцената на крепостта "Царевец", в която ще паднат тайните на оперното изкуство.

Видеопрожекциите с откъси от операта "Риголето" и балета "Дон Кихот" започват на 16 юли в Летния театър. Същите заглавия ще могат да се видят на видеостена и в парк "Дружба" на 24 юли. В парк "Колю Фичето" на 21 юли ще могат да се гледат кадри от операта "Турандот" и балетните спектакли от 2012 година.

Прожекциите са с начален час 21,00 часа. Ценителите на оперното и балетното изкуство ще имат възможност в рамките на фестивалните дни да се срещнат и разговарят със солистите и младите звезди на Софийската опера и балет. Вечерите-матинета са на 17, 21 и 25 юли 2013 г. в Лапидариума на Археологическия музей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай