Опашки пред БНБ. Нова монета побърка колекционерите

Всеки ще може да купува само по една бройка

Опашки пред БНБ. Нова монета побърка колекционерите | StandartNews.com

Нова монета на БНБ побърка колекционерите. Очашки се очакват пред централната банка на 3 януари. Тогава влеза в обращение сребърна възпоменателна монета на тема „175 години от рождението на Христо Ботев“ от серията „Българско възраждане“, съобщиха от БНБ. 

Цената на монетата при пускането ѝ в обращение е 114 лева.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси в София, пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Кей Би Си Банк България ЕАД, Първа инвестиционна банка АД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета.

Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години. Списък на офиси и клонове на банки, в които ще се продава новата възпоменателна монета „175 години от рождението на Христо Ботев“, емисия 2023 г. (ТУК).

Новата монета ще бъде предоставена на банките за продажба до края на работния ден на 3 януари 2023 г.

https://m.netinfo.bg/media/images/50331/50331624/1280-840-moneta.jpg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай