Петък,

Опашка на граничен пункт „Дунав мост“

От: Стандарт -
Опашка на граничен пункт „Дунав мост“
A
A
A

На граничния пункт „Дунав мост“ при Русе се е оформила огромна опашка от камиони, чакащи да преминат границата. Причината е забавяне на пропускателния режим, което се дължи на две причини. Първата от тях е необичайно интензивният трафик, а втората – задължителните проверки на границата за здравното състояние на шофьориге.

За последното деноношие през границата ни с Румъния при Русе са преминали 2044 камиона. Това е необичайно голям трафик, но обстановката се утежнява допълнително и от факта, че всички шофьори преминават проверка на телесната температура и общия здравен статус. Изискването е както от страна на румънските, така и от българските власти като част от мерките срещу коронавируса.

Струпването на хора накара община Русе да осигури елементарни хигиенни условия, каквито досега са липсвали. "Във връзка с проблемите, които възникват на ГКПП "Дунав мост" и образуването на ТИР-колона по булевард "Тутракан" посока Русе - Мартен и Мартен - Русе до КПП-то, община Русе извърши проверка и взима своевременно мерки, като ще бъдат предоставени тоалетни за обслужване на водачите на МПС и ще бъдат поставени допълнително контейнери и кошчета за събиране на отпадъците", обясни Георги Игнатов, началник отдел "Екология" в община Русе.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички