Понеделник,

Огромна промяна с транспорта в София. Решението

От: Редактор -
4365
Огромна промяна с транспорта в София. Решението
A
A
A

Независимият общински съветник Борис Бонев заяви, че днес, след повече от десет годишно чакане, София ще получи справедлива, европейска и модерна билетна система за таксуване в градския транспорт, съобщават от "Спаси София".

Предстоят много положителни промени, които целят транспортът да стане по-достъпен за гражданите, но и да привлечем повече пътници, допълни той.

Хартиените билети и старите перфоратори заминават в историята, за да бъдат заменени от електронни билети и множество възможности за закупуване на билети и карти." - заяви Борис Бонев.

Според Спаси София, въвеждането на билети за неограничено и безплатно прекачване изцяло ще промени пътуванията в столицата. "В рамките на 30 или 60 минути пътниците ще могат да сменят неограничен брой превозни средства - метро, автобуси, трамваи или тролеи. След края на този период, те ще могат да завършат пътуването до края на маршрута си в последното превозно средство без никакви ограничения. Това улеснение съществува в цяла Европа и вече софиянци няма да плащат 3,20 лв. при прекачване, а цената остава 1,60 лв." - сподели Борис Бонев в Столичния общински съвет.

По думите му основното искане на Спаси София е било въвеждането на изгодни годишни карти за всички учащи, както и за всички млади. "Годишната карта за ученици и студенти става 200 лв., а въвеждаме и карта за всички млади до 26 години, без никакви допълнителни условия. Искаме да дадем стимул на младите, които са в началото на кариерата си, да се придвижват изгодно с градски транспорт, допълни Бонев

Годишната карта също запазва цената си от 365 лв. Тя ще може да се изплаща и разсрочено.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички