Огнена стихия бушува у нас!

Силният вятър в района създава предпоставки за разпространение на огъня

Огнена стихия бушува у нас! | StandartNews.com

Източник: БГНЕС

Голям пожар край Сатовча. Служители от трите горски участъка на Държавното ловно стопанство „Дикчан” се борят с него, съобщиха от Югозападното държавно предприятие. Огнената стихия бушува в местността Вълнев рид. Първоначално пламъците са обхванали самозалесила се иглолистна растителност, както и залесена с бреза горска територия. Впоследствие пожарът е навлязъл и в иглолистна гора. 

В акцията по ограничаване на огъня са се включили и служители на Противопожарната служба на Община Сатовча. Към момента пожарът е ограничен от северозападната част. Работи се на две невралгични точки от североизточната и източната част на пожара. От предприятието допълват, че силният вятър в района създава предпоставки за разпространение на огъня, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
1 Коментара
Емил
преди 1 месец

Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея:--- https://do.my/bluestone

Откажи