Очевидец със смайващи разкрития за ужаса в Боровец

Ето какво се е случило

Очевидец със смайващи разкрития за ужаса в Боровец | StandartNews.com

Лавина падна и затрупа трима сноубордисти и скиор в Боровец. Акцията по издирването приключи. Тялото на изчезналия скиор е било открито, потвърди за bTV Емил Нешев от Планинската спасителна служба.

След ужаса в Боровец! Съобщиха фатална новина

Сигналът за лавината е бил подаден около 14 часа. Организирана е спасителна акция от Планинската спасителна служба, в която участват над 25 души и четири кучета.

„По-рано срещнахме групата и коментирахме, че мястото е много опасно. Бяха тръгнали към „Маркуджик“ 3. Минути по-късно видяхме, че се спускаха по най-навятата част един след друг. Не носеха раници. Видимо не бяха подготвени“. Това обясни пред bTV Стефан Христов, един от участниците в спасяването на затрупаните в лавината.

„При спускането един от тях отсече склона хоризонтално, което не трябва да се прави. Целият склон тръгна – около 150 метра беше дължината на лавината. Отцепи се на височина около 2 метра. Беше изключително зрелищно да се наблюдава, но не беше никак приятно и спокойно, знаейки, че те са там. Обадихме се на тел. 112. Тогава от ПСС тръгнаха, а ние стигнахме малко преди тях“, добави той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай