Четвъртък,

Общински съветник стресна Варна! Как се появи

От: Редактор -
898
Общински съветник стресна Варна! Как се появи
A
A
A

Доста интересен случай в местния парламент във Варна.

Двама нови общински съветници положиха клетва преди началото на 33-то заседание на местния парламент във Варна. Пламен Китипов от  листата на „Демократична България – Обединение“  заема мястото на д-р Ивайло Митковски, който стана депутат в 49-ото Народно събрание, това съобщиха от пресцентъра на Общински съвет - Варна.

На присъстващите в зала "Пленарна" на общината и на гражданите, които наблюдават сесията в канала на съвета в YouTube направи впечатление външния вид на новия съветник от "Възраждане". Георгиев положи традиционната клетва с бандана на главата. Такава кърпа се носи от рокери, рапъри и представители на други неформални групи в обществото. Очевидно, председателят на съвет Тодор Балабанов не е сметнал, че носенето ѝ е обида към местния парламент, макар че не е елемент от общоприетото облекло за тържествен повод, какъвто е полагането на клетва. 

Това не е първия случай, в който облеклото на общински съветник да стане повод за обсъждане от варненци. Ярък пример е, как преди години Веселин Марешки беше остранен от общинска сесия заради това, че беше дошъл на нея по къси панталони, пише Петел.бг.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com