Обрат във времето! Голяма изненада

Започва затопляне

Обрат във времето! Голяма изненада | StandartNews.com

Обрат във времето – край на ледените дни. Отново ни чака голяма изненада.

Днес в страната ще бъде слънчево, преди обяд и почти тихо. След обяд ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в София - около 2°. Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане значително по-високо от средното за месеца, посочват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Сутринта на места по Южното Черноморие видимостта ще бъде намалена, но бързо ще се подобри. Пред деня ще е слънчево и почти тихо. След обяд ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 1° и 4°. Температурата на морската вода е 6° - 7°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево. Ще духа слаб, по високите и открити части - умерен северен вятър. Дневните температури слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра - около минус 7°.

През почивните дни - 11 и 12 февруари, вятърът ще е слаб със западна компонента, като в много райони временно ще стихва. В събота времето ще бъде предимно слънчево, по-късно през деня ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Минималните температури ще са между минус 9 и минус 4 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.

В неделя (12 февруари) облачността ще е значителна, на отделни места в Западна България ще превали слаб сняг. Сутрешните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - без промяна.

Новата седмица ще започне с предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад. В понеделник, 13 февруари, сутринта ще е все още студено с минимални температури в по-голямата част от страната около минус 5 градуса, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни.

Във вторник (14 февруари) и в сряда (15 февруари) вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, на отделни места, главно в Източна България ще превали слаб дъжд, а в планините - слаб сняг. Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В четвъртък облачността отново ще намалее до предимно слънчево време, вятърът ще отслабне и ще стихне, а дневните температури ще се повишат с още 2-3 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай