Обрат с лични карти и шофьорски книжки. МВР с подробности

Промени и в ползма на бизнеса

Обрат с лични карти и шофьорски книжки. МВР с подробности | StandartNews.com

Обрат с лични карти и шофьорски книжки. МВР излезе с подробности за новите услуги, които предоставя на хората у нас.

По електронен път гражданите ще могат да подават декларация за изгубени или откраднати лични карти и шофьорски книжки.

Предстои общият брой на електронните административни услуги, предоставяни от Министерството на вътрешните работи, да достигне 74. Развитието на Портала за електронни административни услуги на вътрешното ведомство е реализирано през изминалата година в рамките на проект, финансиран с 1 478 418.00 лв. с ДДС, по ОП "Добро управление".

Освен въвеждането на 20 нови услуги ще бъдат подобрени и улеснени процесите по заявяването и обработката на съществуващите услуги, като ще се намали съществено административната тежест за хората и бизнеса.

Разработени и интегрирани са електронни услуги, свързани с контрола на общоопасните средства, в това число издаване на разрешения за придобиване по наследство от физически и юридически лица с нестопанска цел на взривни вещества и пиротехнически изделия № 777 в ИИСДА.

Автоматизирането на процесите по предоставяне на услуги за потребителите създава възможност за осигуряване на електронен обмен на информация между гражданите, бизнеса и структурите на МВР и изпълнява изискванията на Закона за електронно управление и европейските стандарти на работа

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
koralle700
преди 3 месеца

Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:---- https://do.my/biox

Откажи
Мимо
преди 2 месеца

Педераст!!!

Откажи