Обрат по делото за Пендиков

То трябваше да започне днес

Обрат по делото за Пендиков | StandartNews.com

Основният съд в Охрид отложи делото срещу Илия Спасески, единия от участниците в побоя срещу секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков, предаде БТА.

Защитата на Спасески поиска делото да бъде отложено с твърдението, че не разполага с всички събрани доказателства, от които зависи изграждането на защитата.

Част от свидетелите не присъстваха в залата, а в отговор на въпрос на съдията Боян Мартиноски адвокатът на Пендиков отговори, че на този етап не може да предостави адреса му, че той все още се лекува и не е ясно кога ще бъде в състояние да присъства на делото.

Спасески е обвинен в нанасяне на тежка телесна повреда от омраза поради национална и етническа принадлежност и беше арестуван няколко дни след нападението срещу Пендиков на 19 януари, но на 22 февруари беше освободен от ареста.

Нападението над секретаря на сдружението "Цар Борис Трети" в Охрид Християн Пендиков, не е от омраза, каза днес адвокатът на обвиняемия Илия Спасески Димитрия Цобоски. По думите му Спасески не е възпитаван в омраза към никого, най-малко към българите, защото баща му е бил сред онези, които са помагали за спасяването на давещите се български туристи при инцидента с туристическия кораб "Илинден" в Охридското езеро през 2009 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай