Обрат! Паскал се оказа служител на МВР. Появи се картата му (СНИМКА)

Въпросите около аферата в митниците стават все повече

Обрат! Паскал се оказа служител на МВР. Появи се картата му (СНИМКА) | StandartNews.com

Обрат със случая на сочения за контрабандист № 1 у нас Никола Николов-Паскал. Той, заедно с шефката на митниците Петя Банкова и двама приближени на Паскал – баща и син Марин и Стефан Димитрова, бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за контрабанда, търговия с влияние и подкупи. Съдът остави в събота Банкова и Стефан Димитров зад решетките, мярката н Марин Димитров ще се гледа допълнително, защото час преди съдебното заседание той бе закаран в „Пирогов” за изследвания. Паскал се издирва.

Агенция БЛИЦ съобщи днес, че се сдобила със скандална снимка с Никола Николов-Паскал. Кадърът е изпратен от източник, пожелал да бъде анонимен, защото се страхува за живота си.

На снимката се виждат членски карти на "Асоциация на служители от МВР работили и работещи срещу организираната престъпност".

Едната карта е на името на Николов, а другата на името на Георги Радев. И двете са издадени през март 2021 г.

"Искам да бъда анонимен страхувам се за живота си, Николов и Радев отправят сериозни заплахи", обяснил  източникът на БЛИЦ. Той твърди, че Николов и Радев парадирали със своите значки и статута си в структурите на МВР.

Името на Николов изплува след акция на ДАНС в Агенция "Митници", при която бе задържана шефката Петя Банкова и още двама служители на Агенция "Митници" - Марин и Стефан Димитрови.

По време на съдебното заседание в събота стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Според прокуратурата престъпната група е действала от януари 2023 г. до 3 април 2024 г. и била "създадена с користна цел и с цел да върши контрабанда, изпиране на пари и корупционни престъпления". Според обвинението в нея вземат участие и длъжностни лица, заемащи публична длъжност.

По време на акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията Никола Николов - Паскал не е бил открит на адресите му. Той е сочен за крупен контрабандист, за когото няма информация досега да е бил арестуван, обвиняван или осъждан. Роден в Димитровград, за него е известно, че от години живее в съседна Гърция.

Криминалистът Иван Савов допусна, че Паскал вероятно назад в годините се е ползвал с някакви протекции.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
ТКЗС
преди 3 седмици

ВСЕКИ ГО ЗНАЕ НАЗНАЧАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ В МВР ДА ВЪРВИ РАБОТАТА НА МАФИЯТА

Откажи
Принцеса
преди 3 седмици

Точно така.Затварят си очите за каналите на цигари и дрога.А вчера на Лесово ми конфискуваха 4 стека цигари.Смешници...Изкараха ме едва ли не престъпник пред очите на детето ми.

Откажи
Внтг
преди 3 седмици

ПОЗДРАВ ЗА ВСИЧКИ КУРВИ ОТ ГР ЯМБОЛ КВ ЗЛАТЕН РОГ БЛ 1 БОЯДЖИКСКИЯ ТЪПАК СВИНЯТА И КУЦОТО ПИЛЕ МАШАЛЛА АХМАЦИ ПРОСТИ ПРОСТАЦИ

Откажи