Обрат! Къде се завръщат гръмотевиците

Температурите слабо ще се понижат

Обрат! Къде се завръщат гръмотевиците | StandartNews.com

След обяд на места в планинските и североизточните райони ще има превалявания и гръмотевици. С умерен вятър от северозапад ще проникне по-хладен въздух, максималните температури в северните райони слабо ще се понижат и ще бъдат между и 33° и 35°, на морския бряг от 30° до 34°, но в останалата част от страната и днес ще остане опасно горещо, с температури над 36°, в областите с код оранжево от 38 до 41°.

В тези райони и рискът от възникване на пожари е от двете най-високи степени - много голям и екстремален.

Утре максималните температури в цялата страна ще се понижат и ще бъдат между 32° и 35°, само в областите в жълто - около 36° - 37° . Ще бъде предимно слънчево с вероятност за следобедни превалявания и гръмотевици главно в планинските райони. Вятърът ще бъде от изток, слаб, в източните райони - умерен.

По Черноморието ще бъде слънчево. Вятърът отново ще се ориентира от изток- югоизток, слаб до умерен, и максималните температури ще се понижат, в сравнение с днес и ще са от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините сутринта ще се бъде слънчево, но в следобедните часове ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин - умерен от запад-северозапад.

В неделя следобедни превалявания не са изключени в планинските райони в Югозападна България, но температурите отново ще тръгнат нагоре и през следващата седмица отново ще бъде много горещо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай