Най-после радост за Перник

Язовир Студена е с добър лимит

Най-после радост за Перник | StandartNews.com

Възможно е Перник да мине на по-лек воден режим заради коронавируса. В момента подобен вариант се обсъжда от местната власт, съобщи кметът Станислав Владимиров, цитиран от БНТ. Има идея вода да няма само през нощта.  

За целта Министерството на околната среда и водите трябва да разреши увеличаване на водоподаването от язовир "Студена". След разрешение от ведомството, веднага ще се пристъпи към по-облекчен режим, като надеждите са това да се случи още през следващата седмица.

В момента обемът на язовир "Студена" е 5 млн. и 700 000 кубически метра.През последната седмица има рекордни притоци. Метеорологичните прогнози също са добри.

При липсващи дезинфектантни в аптеките и необходимостта от по-строга лична хигиена обсъждаме варианта режим да има само нощем, заяви кметът Станислав Владимиров. Той се надява новият, по-лек режим да влезе в сила до седмица.

По думите му от сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение засилване на хигиената.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай