Вторник,

Най-после радост за Перник

От: Редактор -
630
Най-после радост за Перник
A
A
A

Възможно е Перник да мине на по-лек воден режим заради коронавируса. В момента подобен вариант се обсъжда от местната власт, съобщи кметът Станислав Владимиров, цитиран от БНТ. Има идея вода да няма само през нощта.  

За целта Министерството на околната среда и водите трябва да разреши увеличаване на водоподаването от язовир "Студена". След разрешение от ведомството, веднага ще се пристъпи към по-облекчен режим, като надеждите са това да се случи още през следващата седмица.

В момента обемът на язовир "Студена" е 5 млн. и 700 000 кубически метра.През последната седмица има рекордни притоци. Метеорологичните прогнози също са добри.

При липсващи дезинфектантни в аптеките и необходимостта от по-строга лична хигиена обсъждаме варианта режим да има само нощем, заяви кметът Станислав Владимиров. Той се надява новият, по-лек режим да влезе в сила до седмица.

По думите му от сутринта разкритият телефон в общината за сигнали на граждани не е спрял да звъни. Хората са притеснени, че заради режима не могат да спазват препоръките на лекарите по отношение засилване на хигиената.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com