Облачно с максимални температури между 7 и 12 градуса

Вечерта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които след полунощ ще обхванат западната половина от страната...

Облачно с максимални температури между 7 и 12 градуса | StandartNews.com

В неделя над страната ще има разкъсана средна и висока облачност, значителна над Западна България. Преди обяд на места в низините и котловините ще има ниска облачност или мъгла. В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Максимални температури предимно между 7° и 12°, в София около 10°.

Вечерта от запад ще започнат превалявания от дъжд, които след полунощ ще обхванат западната половина от страната.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, а преди обяд на места и значителна ниска. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 11-12°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще има разкъсана облачност, по-значителна над масивите от Западна България, където към края на деня ще започнат превалявания от дъжд, над 2200 метра от сняг. Ще духа до умерен западен, в следобедните часове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 4°.

В понеделник валежите ще обхванат страната, ще бъдат слаби, главно в югоизточната й половина - умерени. В източната половина от страната югозападният вятър ще се усили. Ще се повишат минималните температури, дневните ще останат високи. Във вторник валежите ще намалеят, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще отслабне и в Северна България ще се ориентира от запад-северозапад. По-късно през деня и през нощта срещу сряда валежите отново ще се активизират.

В сряда с усилване на вятъра, в Източна България от североизток, в Западна - от северозапад, ще започне бързо и рязко застудяване. В Северна България още през деня дъждът ще премине в сняг, през нощта срещу четвъртък - в много райони на Южна България вече ще вали сняг. На места валежите временно ще са интензивни, ще бъде и доста ветровито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай