Облачно и с дъжд, но стана ясно кога времето се оправя

Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°

Облачно и с дъжд, но стана ясно кога времето се оправя | StandartNews.com

Под влияние на средиземноморски циклон днес ще бъде облачно. На много места, главно в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд, в планините над 1200 м - от сняг. В отделни райони се очакват значителни количества, а в крайните югозападни и ще прегърми. По-късно през деня слабо ще превали и на отделни места в Източна България. Вятърът ще е слаб, в източните райони - до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София - около 8°.

Над планините ще е облачно с валежи от сняг, под 1200 м - от дъжд. Ще духа до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 4°, на 2000 м - около минус 2°.

Над Черноморието постепенно ще се заоблачи и в следобедните часове на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък валежите още сутринта ще спират, по-късно след обяд и облачността ще се разкъсва. Вятърът навсякъде ще отслабне. Минималните температури в повечето места ще са между 0° и 5°, а максималните - между 5° и 10°. В събота ще е почти без валежи; облачността ще е разкъсана, през по-голямата част от деня в повечето райони предимно значителна; преди обяд в Източна България и видимостта ще е намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб. В неделя ще бъде предимно слънчево, след обяд от запад ще започне увеличение на облачността, средна и висока. Вятърът ще се усили, в Източна България ще стане от юг-югозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 3° и 2°, а максималните - между 11° и 16°. През първите дни от следващата седмица вятърът ще се усили още и затоплянето ще продължи. В понеделник в цялата страна дневните температури ще са над 15°, на места до 20°. Ще преобладава облачно време. В понеделник от северозапад на югоизток ще има валежи от дъжд. Във вторник също ще вали, главно в Северна и Западна България; има повишена вероятност на места валежите да са значителни. В сряда също ще вали на много места. Вятърът ще бъде западен, умерен до силен. Дневните температури ще се понижават.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
София
преди 1 месец

Природа сезон

Откажи