Облачна неделя с по-ниски температури

Днес облачността ще е разкъсана, често значителна, но без съществени валежи...

Облачна неделя с по-ниски температури | StandartNews.com

Днес облачността ще е разкъсана, често значителна, но без съществени валежи. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в източните райони от югоизток. Температурите ще се понижат и минималните ще са предимно между минус 2° и 3°, а максималните - между 5° и 10°, в северозападните райони до 12-13°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане близко до средното за март.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са 7° - 9°, температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат, максималната на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра - около минус 5°.

В началото на следващата седмица ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще започне бързо затопляне. Във вторник максималните температури на места ще достигат 18°-20°. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се увеличава и към вечерта в Северозападна България ще превали слаб дъжд. През нощта срещу сряда и в сряда повече облачност и на отделни места слаби превалявания от дъжд ще има в Северна България. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите временно и съвсем слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай