Няма мърдане. Капан за техническите прегледи

Вече в реално време ще се вижда дали колата е изправна

Няма мърдане. Капан за техническите прегледи | StandartNews.com

Нови правила се въвеждат в опит да се прекратят манипулациите при техническите прегледи на автомобилите. Уредите във всеки пункт трябва вече да са свързани с „Автомобилна администрация”. Така данните от тях ще стигат автоматично, в реално време, до контролния орган.

Дали всичко това ще доведе до нов скок в цените на прегледите разказва Ивелина Драгнева, предава nova.bg.

Срокът, в който всички уреди от пунктовете за прегледи трябваше да се свържат с „Автомобилна администрация” беше 12 януари. Изключително нисък е процентът обаче на тези, които са успели. На много им се е наложило да закупят изцяло нова техника, за да се свържат с тази системата. В град Златица, където има само един пункт за прегледи, се е наложило да дадат над 30 000 лева за чисто нови уреди. А това съответно ще се отрази и на цените на прегледа.

„Доста средства и два дни време за монтаж. Оотделно обучението отнема един ден”, заяви Румен Иванов, председател на пункт в Златица.

„Системата автоматично ни казва дали автомобилът е изправен, или не”, каза Атанас Узунов, сервизен мениджър, фирма за оборудване с уреди за измерване.

„По-добре да се затегнат малко нещата. За да караш, трябва да плащаш. Мисля, че на никой няма да му е проблем 10-15 лв. годишно”, каза Любомир Симеонов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай