Няма да има дело по „Ало, Банов съм“

Специализираната прокуратура прекрати проверката

Няма да има дело по „Ало, Банов съм“ | StandartNews.com

Специализираната прокуратура прекрати проверката по така наречения случай "Ало, Банов съм". От спецобвинението уточняват, че след анализ на събраното в рамките на проверката, не са открити данни за извършено престъпление от страна на министъра на културата Боил Банов.

Записи, разпространени от депутата от БСП Елена Йончева, свързани с ремонта на столичното Ларго, в които според нея Банов уговаря как да спести неустойка на фирмата, извършвала ремонта, са в основата на тази проверка. Бил е направен подробен анализ на всички етапи от проекта „Антична Сердика“ - договори, трудности, временни спирания на строително-монтажните работи. Снети са били обяснения от Йончева, самия Банов и други споменати в записите лица.

Държавното обвинение не е успяло да направи анализ на записите, предоставени от Елена Йончева, тъй като е констатирано, че те са n-ти записи, не е получено копие и това фактически прави невъзможен анализ на тази флашка. Също така прокуратурата не е успяла да разпита и тайния свидетел, за който говореше Йончева поради отказа ѝ да разкрие неговата самоличност.

Решението за прекратяването на проверката е изпратено на Елена Йончева и колегите й от БСП. Те имат право да го обжалват, ако желаят, пред Специализираната апелативна прокуратура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай