Ново! Как ще ни изписват антибиотиците

От септември

Ново! Как ще ни изписват антибиотиците | StandartNews.com

Предвижда се през септември да бъде въведена електронна рецепта и за изписване на антибиотици, каза пред журналисти министърът на здравеопазването Христо Хинков.

Министър Хинков присъства на отбелязването на Деня на спасението, в който се почита паметта на медици, пожарникари, полицаи и доброволци, загубили живота си при спасяване на пострадали. Възможността за електронно предписване на антибиотици е разработена, предстои технологично прецизиране и се очаква осъществяването му, допълни той. Министър Хинков допълни, че е разговарял с председателя на Българския лекарски съюз и "тяхното искане е да има верификация и от страна на аптеките, и от страна на лекарите, което е достатъчно".

Целта е улесняване на пациентите и лекарите, като чрез въвеждането на електронните протоколи отпада задължението на пациентите да посещават здравните каси и да представят медицинска документация за заверка на протокол. Отпадна и ангажиментът им да съхраняват и да предоставят в аптеката хартиените протоколи при получаване на изписаните им медикаменти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай