Новият 508 става още "по-зелен"

Новият 508 става още "по-зелен" | StandartNews.com

Peugeot хвърля поредната ръкавица на конкурентите. Този път в лицето на обновения си флагман 508, за който френските инженери са се погрижили да бъде възможно най-дружелюбен към околната среда. В един от вариантите си колата ще бъде задвижвана от икономичния и ефективен 2.0 BlueHDI дизелов двигател със 150 к.с. в комбинация с 6-степенна ръчна скоростна кутия.

Благодарение на него новата 508-ца ще изхвърля в атмосферата едва 105 грама въглероден диоксид, което я прави най-екологичното предложение в това ниво на мощност. Другата версия на двигателя със 180 к.с. също дава отлични резултати по отношение на екологията - 111 гр./км. В новото Peugeot 508 ще бъде вграждан и еволюиралият 1.6-литров THP бензинов мотор. Той отговаря на стандарта Евро 6 и осигурява на колата мощност от 165 к.с. при емисии от 129 грама на километър. Колата отново ще се предлага и във версия Hybrid4. При която в комбинация ще работят 2-литров дизелов агрегат с мощност от 163 к.с. и електрически мотор с 37 коня. Благодарение на което разходът ще бъде едва 3.3 литра на 100 км, а емисиите - само 85 гр.

Освен с по-модерни и ефективни двигатели автомобилът разполага и с по-елегантен и агресивен външен вид спрямо предшественика си. Колата е с нова радиаторна решетка с централно разположена емблема на Peugeot, която отговаря на последните тенденции в дизайна на марката. Предницата се характеризира и от новите фарове, които разчитат 100% на LED технологията. Капакът на двигателния отсек пък е станал по-хоризонтален. Променени са и задната броня и светлините, които вдъхват по-голяма сигурност и индивидуалност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай