Зловещи подробности за катастрофата край Търново. Шофьорите арестувани

Разследването се води от националното следствие

Зловещи подробности за катастрофата край Търново. Шофьорите арестувани | StandartNews.com

Нови подробности за зловещата катастрофа по пътя Русе – Велико Търново изнесе прокуратурата. Арестувани са двамата шофьори на румънския автобус, който удари кола и се заби в дърво. Четирима души загинаха.

Пробите за алкохол на водачите са отрицателни, съобщиха от  Окръжната прокуратура във Велико Търново, под чието ръководство се провежда разследването.

Досъдебното производство бе възложено на Национална следствена служба. Касае за случай с изключителна фактическа и правна сложност на разследването с оглед обстоятелството, че от престъплението са пострадали общо дванадесет лица – пътници в обществен транспорт, които са  чуждестранни граждани на Р. Румъния и Р. Турция.

Досъдебното производство е започнало с първо действие на разследването – оглед на местопроизшествието.

Установено е, че в автобуса са пътували 24 пътника и двама водачи. На място на произшествието са загинали трима души - румънци, а четвъртият - турски гражданин, е починал в реанимация. Пострадали са осем лица – пътуващи в автобуса. Пътуващите в лекия автомобил не са били в колата и от тях няма пострадали. Автобусът е продължил да се движи около 140 метра след сблъсъка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай