Нови подробности за самолета нарушител. Тайна камера на борда

Машината е била открадната

Нови подробности за самолета нарушител. Тайна камера на борда | StandartNews.com

Камера на борда е излъчвала целия полет на самолета нарушител, който прелетя  премина през въздушното пространство на шест държави и кацна в България. Все още няма яснота кои са пилотът и пасажерите на борда.

При проверката на машината не са открити незаконни вещества или предмети. Самолетът бе проверен освен за взривни вещества и наркотици, също за биологичен материал бяха снети натривки за отпечатъци, но към този момент няма данни да са открити някакви следи, предаде бТВ.

Когато самолетът е бил открит на летището край Търговище от полицаите, двата мотора все още са били топли. Машината е открита при проверка след подаден сигнал от Министерство на вътрешните работи за нарушеното ни въздушно пространство. Вследствие на това полицаите проверяват всички възможни места, където може да се приземи подобна машина.

Самолетът е шестместен с литовска позивна. По неофициална информация обаче самолетът е дерегистриран през 2009 г. и по време на въпросния полет, нарушил въздушното пространство на седем страни, в това число и на България, е летял с изключени транспондери.

Друг интересен факт при намирането му е, че самолетът е имал камера на антената над кабината, която в реално време е излъчвала посредством сим карта. Така че по всичко личи, че наистина пилотът и хората са имали достатъчно време, за да се подготвят.

Основната версия на разследващите е, че самолетът е бил откраднат.

Разследването се води по под надзора на Окръжната прокуратура в Търговище. Вчера окръжният прокурор съобщи, че в кабината са намерени различен род документи, но нито и карти, но нито един от тях няма касателство към въпросния полет на нарушил въздушното пространство на седем страни.

Сега самолетът остава на пистата на Летище Буховци под полицейска охрана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай