Нови арести на кораба "Верила"

Сагата продължава

Нови арести  на кораба "Верила" | StandartNews.com

Шести човек от екипажа на кораба "Верила" е арестуван при разследване за трафик на кокаин за милиони евро на борда на кораб за насипни товари във Фойнс, графство Лимерик, съобщава ирландският вестник The Journal.

Вчера бяха арестувани петима мъже на възраст 50, 46, 44, 41 и 35 години на борда на кораба. Националността на шестия арестуван не се споменава, но на борда имаше 17 българи и един украинец.

Шестият мъж е на 32 години. Всички мъже са задържани от правителствената агенция "Гарда" в района на Лимерик. Те са арестувани за престъпление, свързано с внос на наркотици, като по закон се предвижда задължителна присъда "лишаване от свобода", ако пратката е на стойност над 13 000 евро.

Припомняме, че половин тон кокаин беше открит на борда на кораба "Верила", който е пътувал под малтийски флаг и е бил задържан в ирландско пристанище. Корабът е собственост на Параходство "Български морски флот" и местните власти го разследват за предполагаем трафик на наркотици. Корабът е за насипни товари. Превозвал е зърно от Канада за Ирландия. На 8 декември е отплавал от канадското пристанище Хамилтън.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай