Нова закана към Денков! Какво се случва

Последните изявления на зърнопроизводителите

Нова закана към Денков! Какво се случва | StandartNews.com

Напрежението между зърнопроизводителите и правителството у нас продължава.

След по-малко от два часа протестиращите земеделци тръгват с тежка техника от блокадата край Долни Богров към Министерски съвет в центъра на София.

Те ще изчакат да приключат протестните действия на КТ "Подкрепа" и КНСБ, и се отправят към Триъгълника на властта. Това обещаха те от импровизираната трибуна."Днес е ден за време разделно. Ние никога не сме се обединявали. Само за седмица управляващите направиха така, че ние да сме заедно", заяви оратор от демонстрацията. "Не сме терористи!", обърнаха се още веднъж те към премиера Николай Денков.

Земеделският министър Кирил Вътев пътува към тях, потвърдиха преди минути за "Фокус" от ведомството.

"Не сме тук в София, за да създаваме проблеми. Борим се за семействата си, за хляба си, искаме да защитим труда си. Борим се и за националния интерес, защото тези, които трябваше да го защитят, не го направиха", каза представител на зърнопроизводителите.Днес браншът разположи селскостопански машини на един от входовете на София при Долни Богров. 

Софийската община беше дала разрешение до 80 машини на земеделците да бъдат преместени утре между 5 и 7 часа сутринта към бул. "Тодор Александров".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай